Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Παρ’ ολίγον… Φοίνικες! (Τι πραγματικά πιστεύει ο Χρίστου)!


(EΙΡΗΣΘΩ, TOY ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ)

Ο Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ ΖΑΧΑΡΑΚΙΣ υπήρξε ένας ικανός πρέσβυς της ΩΣ ΜΗ ΩΦΕΙΛΕ πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.
(Αυτό το δικό μας «ως μη ώφειλε», παράγεται βεβαίως από την επικριτικότατη ετυμηγορία της Ιστορίας.
Για το ότι, οι όπου γης Έλληνες των τελευταίων 187 ετών, με πρώτους υπεύθυνους την εκάστοτε ηγεσία, αποδειχθήκαμε ανάξιοι να ενσωματώσουμε και την Κύπρο στην Ελλάδα).

Στη Λευκωσία ο Ζαχαράκις υπηρέτησε ως σύμβουλος (1975-1978), όταν ήταν πρέσβυς εδώ ο Μιχάλης Δούντας.
Πρέσβυς ανέλαβε το 1979 μέχρι το 1986, που τον αντικατέστησε ο Θέμος Στοφορόπουλος.
Κατόπιν ανέλαβε, διαδοχικά, μέχρι το 1989 μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, πρέσβυς στην Ουάσινγκτον ώς το 1993 και μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ μέχρι το 1999. Πολλές, λοιπόν, από τις «50 Μικρές Ιστορίες» που δημοσιεύει στο άρτι εκδοθέν βιβλίο του, ««Άκρως Απόρρητο Ειδικού Χειρισμού - Κατάθεση μνήμης και στοχασμών 1979-2004» (εκδ.Λιβάνη), περιλαμβάνουν και τα όσα τού έλεγαν οι εδώ πολιτικοί και κομματικοί, με τους οποίους συναντιόταν. Άλλοι έχουν ήδη αναπαυθεί, (όπως οι Σπ. Κυπριανού, Εζ. Παπαϊωάννου, Αλ. Μιχαηλίδης, Κοκής Ιωαννίδης) και άλλοι συνεχίζουν (Κληρίδης, Λυσσαρίδης, Ρολάνδης, Τάσσος, Λέλλος, Γαλανός κ.ο.κ.).

Αποτελεί, ως εκ τούτου, λίαν ενδιαφέρουσα μαρτυρία, τι ο καθένας τους έλεγε και πώς πολιτευόταν. Στους χειρισμούς του Κυπριακού και όχι μόνο. Έτσι όπως τα απέγραφε στις σημειώσεις του, καθημερινός συνομιλητής τους, ο Ζαχαράκις. Χρήσιμο τω όντι βοήθημα, για όσους μελετούν πεπραγμένα και κατάντιες της 25ετίας… Ιδού ένα παράδειγμα, από την «32η Ιστορία» και τη σελίδα 343:

«Ο Α. Χρίστου, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και υιός ακελικού βουλευτού, μου ανέφερε τα εξής χαριτωμένα, στις 10 Απριλίου [1986]: Ο ισχυρισμός για ύπαρξη Ελληνισμού στην Κύπρο συνιστά εσφαλμένη και αναληθή θέση! Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ε/κυπρίους αποτελεί συμπτωματικό γεγονός, γιατί αυτή επεβλήθη από μερικές εκατοντάδες Έλληνες, όταν στην Κύπρο ζούσε γηγενής πληθυσμός 500.000 ατόμων, επί των οποίων θα μπορούσαν να έχουν υπερισχύσει οι Αιγύπτιοι ή οι Φοίνικες! Η κατοχή της Κύπρου δεν είναι τουρκική αλλά ιμπεριαλιστική, το πρόβλημα είναι καθαρά δικοινοτικό και αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ούτε η ελληνική Αριστερά, που προσπαθεί να δώσει μαθήματα μαρξισμού στο ΑΚΕΛ, ενώ είναι γνωστή για τις παρεκκλίσεις της! Τα δεινά της Κύπρου, αποτέλεσμα της συμπαιγνίας Ελλάδος-Τουρκίας-Αγγλίας, άρχισαν με την ένοπλη σύγκρουση των χιτών του Γρίβα και της Αριστεράς στη Λάρνακα το 1950, γιατί από τότε οι φασίστες επεδίωκαν να ενώσουν την Κύπρο με την Ελλάδα»!

Δεν είναι… ε κ π λ η κ τ ι κ ό ;

12 σχόλια:

  1. Αυτές είναι οι πραγματικές απόψεις του ΑΚΕΛ!

    Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, ορισμένοι στο ΑΚΕΛ δεν στέκουν καλά στα μυαλά τους. Στους πιο παλιούς όχι τόσο πολύ. Στους νέους όμως, είναι σχεδόν οι πλειοψηφία. Ντροπή τους και κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'φιλε'Πανο αναρωτιεμε αν τα πιστευεις αυτα που λες κι αν ολοι εδω μεσα ειστε οι αρμοδιοι να κρινετε τον οπιοδηποτε Ακελικο η την οπιαδηποτε νεολαια Ακελικων.Ειμαι Ακελικη και νεαρη μαλιστα αλλα παω με τα πιστευω μου και δεν ημουν ποτε το αρνι κανενως και ουτε καμια νεολαια μας ειναι αρνι εν ετοι 2008.τα μονα αρνια που βλεπω εδω και καιρο ειστε εσεις που μεινατε με τα γεγονοτα του 1821 και τα πιππιλλατε συνεχεια και δεν βλεπετε τιποτα αλλο.και να πουμε και την αληθεια εν καπιοι σαν εσας με τετραγωνα μυαλα που θελετε να αποκαλειστε και προχωρημενοι που εκαναν και προκαλεσαν ολα τα κακα σ'αυτο τον τοπο.μπλα μπλα μπλα και οταν ερθει η ωρα να μιλησετε δημοσιως συρνετε ο ενας την μαππα του αλλου και δωστου πισωπλατες μαχαιριες εσεις χαλατε τον αθλητισμο εσεις χαλατε γενικα την κοινωνια.η νεολαια μας μια χαρα ειναι εξαλλου το εδειξε και τον Φεβρουαριο στις προεδρικες (μαλλον αυτο σας καιει και σας φταιει η νεολαια.)
    5-6 ανεγγεφαλοι υπαρχουν παντου και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να γενικευετε καταστασεις 'ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΛΙΟΙ'!!!!
    Κοιταξετε λιγο γυρω σας και θα δειτε οτι υπαρχουν πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθητε και με πιο τροπο θα μπορουσατε να βελτιωσετε την νεολαια μας και τα δικα σας παιδια οπως ναρκωτικα εγγληματα.κι αυτο θα γινει μονο με μια λεξη 'ΕΝΟΤΗΤΑ' εξαλλου Κυπριοι ειμαστε ολοι Κυριοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άποψη σου για τα λεγόμενα του αρθρου δεν μας ειπες παρα μονο λαικισμους μαντρισματος

    ετσι βγηκες απο το μαντρι. με στρουθοκαμηλισμο και επιθεσεις εναντι επιχειρηματολογιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω φιλε ανωνυμε ειπα οτι 5-6 ανεγγεφαλους τους βρισκουμε παντου.και στα δικα σας μαντρια και στα δικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή φίλη ανώνυμη ΑΚΕΛΙΚΗ, για να καταλάβω, θεωρείς ανεγκέφαλο τον Χρίστου (ή έστω ανεγκέφαλη τη δήλωση του;) Καταδικάζεις αυτά που είπε;
    Αν αυτό εννοείς, πάω πάσο και σου βγάζω το καπέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι φιλε manowar καταδικαζω αυτα που ειπε ο Χριστου διοτι σας το ξαναλεω ειμαι Ακελικη αλλα οχι αρνι οπως θελετε να δηλωνετε μερικοι απο εδω μεσα.υπαρχουν και αξια ατομα στον χωρο της πολιτικης γενικα αλλα υπαρχουν και οι ανεγγεφαλοι .απλα μην γενικοπιοιτε.και φιλε andkand get a life μανα μου.καρτερατε που την πετρα να ριξετε τα φταιξιματα στην τωρινη κυβερνηση.εσεισ εκαμετε τα σσιονι τοσσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ22 Μαΐου 2008 στις 11:12 π.μ.

    Καλα τι παραξενο βρισκεται στις δηλωσεις ενος ακελικου?? Τζαι φοινικες εννα μας φκαλουν τζαι τουρκους τζαι μογγολους οτιδηποτε αλλο φτανει να μεν ειμαστε Ελληνες!!
    η ανθελληνικη πολιτικη του ακελ ενεν κατι καινουργιο και δειχνοντας κατανοηση στη νοητικη κατασταση του ακελιστη που ειπε τις μακακιες απο την πλυση εγκεφαλου δε παραξενευομαι καθολου!!
    ας φιουν την Ελληνικη που το ρικ...ας τη φιουν που ουλλα τα κτιρια τους...που ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΦΙΟΥΝ!!

    ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έστω και κάπως καθυστερημένα απ' ότι φαίνεται, οφείλω να απαντήσω στην ανώνυμη ακελική:
    1ον: Φυσικά και τα πιστεύω αυτά που λέω. Είναι άλλως τε γεγονός. Στην κυπριακή κοινωνία, και ιδίως στους νέους του ΑΚΕΛ, είναι ηλίου φαεινότερη η διαταραχή προσωπικότητας τους. Χαρακτηριστικά, δεν το γυρίζει η γλώσσα τους, πόσο μάλλον να το πουν με καμάρι, ότι είναι Έλληνες.
    2ον: Τι σημαίνει "αν να ειστε οι αρμοδιοι να κρινετε τον οπιοδηποτε Ακελικο η την οπιαδηποτε νεολαια Ακελικων"???. Στη δημοκρατία, υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών. Δεν έβρισα κανέναν. Μακάρι δε η πραγματικότητα να ήταν αλλιώς, ή να αλλάξει.
    3ον: Το ότι εσύ παρά του ότι είσαι Ακελικη, δεν κουβαλάς τα κόμπλεξ που ανέφερα, είναι προς πίστη σου και μπράβο σου. Δεν αμφιβάλλω καθόλου, ότι δεν είναι όλοι οι Ακελικοί αρνιά κτλ.
    4ον: Δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι έχω μείνει στην Επανάσταση του 1821.
    5ον: Για "ολα τα κακα σ'αυτο τον τοπο" που λές, ευθύνονται πάρα πολλοί. Κι αν είναι κάτι που πιππιλλάται μες τούτον τον τόπο, είναι αυτή η κουβέντα. Και όλος τυχαίως, πιππιλλάτε μόνον από το ΑΚΕΛ, που παρεπιπτώντως παρακολουθούσε πιο πολύ σαν θεατής την κόντρα Γριβικών-Μακαριακών. Εν πάσι περιπτώση, σίγουρα η ανεγκέφαλη συμπεριφορά της ΕΟΚΑ Β', συνεισέφερε στα "κακά του τόπου".
    5ον: Για την υστερία του τύπου "για όλα φταίνε οι δεξιοί" δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Στο κάτω κάτω, δεν είμαι δεξιός. Ούτε με καίει η εκλογή Χριστόφια. Το αντίθετο.
    6ον: Μακάρι να είναι μόνον 5-6 οι ανεγγεφαλοι. Δυστυχώς είναι πολύ περισσότεροι. Όχι τόσο ανεγκέφαλοι βέβαια, όσο κομπλεξικοί.
    7ον: Συμφωνώ για το Κύπριοι είμαστε όλοι: είτε Έλληνες, είτε Τούρκοι, είτε Αρμένιοι, είτε Μαρωνίτες είτε Λατίνοι. Και σημαία του κράτους μας η Κυπριακή (του έθνους η γαλανόλευκη). Θα αναφέρω επίσης ότι είναι ευτύχημα που αποκωδικοποιήθηκε το DNA: Υπάρχουν αρκετές πλέον επιστημονικές μελέτες, που αποδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, ότι το γονιδίωμα μας είναι ελληνικό. "Περισσότερο" μάλιστα ελληνικό κι από τους ίδιους τους ελλαδίτες (αν τους πάρεις ως γενικό πληθυσμό). Το εντυπωσιακό είναι πως αποδείκνύεται και επιστημονικά, η ελληνικότητα του γονιδιώματος των Τουρκοκυπρίων. Αναμείνατε λίγο ακόμα και θα δημοσιευθούν. Είμαι πολύ περίεργος για τις αντιδράσεις που θα προκύψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ22 Μαΐου 2008 στις 11:43 μ.μ.

    μη φοβασαι φιλε μου οι ακελικοι θα βρουν λυση και γι'αυτο...θα πουν πολυ απλα στα αρνακια τους οτι ειναι ενας φασιστας εθνικιστης αυτος που εκανε τις μελετες με σκοπο να πληξει την "επαναπροσεγγιση" με τους μογγολους και να φανατισει τον κυπριακο λαο!

    ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ!! ΞΥΠΑΝΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί δεν βγαίνει ο Χρίστου να τα διαψέυσει;

    Μήπως ακόμα έχει αυτές τις απόψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι τζαμε που εσχει καπνους εσχει φωθκιαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή