Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΙΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Με την υπ’ αριθμ. 244/24-9-04 απόφαση του Πρωτοδικείου της Αυλώνας, στην Αλβανία και με την επικυρούσα αυτήν υπ’ αριθμ. 302/26-12-06 του Εφετείου Αυλώνας, καταδικάστηκαν ερήμην σε ποινές 3 ετούς φυλάκισης Έλληνες ομογενείς με τις κατηγορίες της... “Έκκλησης για εθνικό μίσος” και “Προσβολής της Αλβανικής Δημοκρατίας και των συμβόλων της” για δήθεν επεισόδια που προκάλεσαν κατά τις τοπικές δημοτικές εκλογές στις 12 Οκτωβρίου 2003. Οι καταδικασθέντες Βορειοηπειρώτες είναι οι Βαγγέλης Κολλιλάς, Κώτσος Λάζαρης, Αλφρέντη Μπελέρης, Σοφίκα Ράπο και Άγγελος Κοκαβέσης.

Μάλιστα η Σοφίκα καταδικάστηκε ως “αρκετά δραστήρια στην οργάνωση της διαδήλωσης...”, αφού υπήρξε “... απο τους πρώτους που αναπέταξαν την ελληνική σημαία, με την οποία αργότερα έντυσε το κορμί της, ψάλλοντας ελληνικά τραγούδια...”.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών ο Μάκης Βορίδης ρωτώντας την Ντόρα Μπακογιάννη: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να αποτρέψει τις δυσμενείς συνέπειες των ως άνω καταδικαστικών αποφάσεων για την ελεύθερη πολιτική δράση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και Με ποιον τρόπο σκοπεύει να εξαφανίσει τις συνέπειες των ανωτέρω αποφάσεων για τους καταδικασθέντες. Υπενθυμίζουμε ότι το μόνο "αδίκημα" των ομογενών μας ήταν ότι εξέφρασαν ανοιχτά την Ελληνικότητά τους!

πηγη: http://www.stoxos.gr/2008/06/blog-post_5688.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου